nlcsenfrdehuidltnorues

Nieuwe lezers

  • Jamesgaise
  • Robertrap

inloggen

49.4% 
17.2% 
13.7% 
9.1% 
2.2% 
2.2% 
1.1% 
1.1% 
1.1% 
1.1% 

Vandaag: 2
Gisteren: 4
Deze Week: 11
Vorige Week: 35
Deze Maand: 79
Vorige Maand: 75
Totaal: 8439

www.TT-wandelreizen.nl

wandelen Camino de Santiago de Compostela

USA Texas IML-walk Arlington wandelreis

TT-wandelreizen samen wandelen IML-wals over the World

Wandelen in Thailand

50 zonder rand met jaartallen wit thumb

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
12 januari 2017

Pillen helpen goed - uit eten

De pillen helpen erg goed en voel me een herboren mens.  Ik besluit dat we een avondje bij een plaatselijk restaurant maar eens gaat eten.
Maar eens even iets anders eten, dan nasi 's morgens, 's middags en 's avonds. Ik maakte en tegenwoordig doet Lucky het stampot Peen en uien, iets wat hier in de supermarkt als weinige groenten altijd aanwezig is. Maar dat betekend dan 's Avonds Peen en Uien en bij het ontbijt ook.

uit etengeroosterde visIn Thaise begrippen kan je warm elke tijd van de dag eten en niet zo als wij.

Dus even twee keer rijden met de motorbike om bijna iedereen bij het restaurant te krijgen. Oba is bij vriendinnen, dus die mist deze keer het uit eten.

We hebben een mooie plek en tot onze verrassing komt er ook nog live-muziek wat voor ons begint te spelen.

Ja natuurlijk komt het lievelingsgerecht van Lucky buiten salade Papaya, een vos op tafel.  Oba, ziet de foto's en heeft wel spijt dat ze er niet is.

13 januari 2017

Familie Lucky stuk groter!

In een gesprek met Lucky komt naar boven, dat buiten de drie kinderen die ik al een groot aantal jaren verzorgd, dat er nog twee kinderen zijn die bij haar zuster hebben geleefd. Nu begrijp ook een aantal dingen, die me in verleden bevreemden van waarom ze voor een jongeman speciaal terug moest naar huis om voor de rechtbank iets te regelen. Want haar zuster zou niet mondig genoeg zijn.  Het blijkt haar zoon te zijn van 22 jaar en ze blijkt ook nog een dochter te hebben, die werkzaam is bij Samsung in Bangkok.  Ja het leven zit vol verrassingen, maar goed het was er uit.

De reden van het verzwijgen was, dat zij met 5 kinderen veel minder kans had om weer eens een man te treffen. Dus suprice !
Nu ach die twee brengen verder geen lasten mee, hoop ik. Dus het is genoteerd.

kantaharalak nacht

14 januari 2017

Kinderdag in Thailand

thaise bbqIn Bangkok mogen kinderen onder een bepaalde lengte gratis met het openbaar vervoer. Dit geldt alleen voor Aziatisch kinderen, want westerse kinderen zijn te lang. Wat doe je dan ?  Het is eigenlijk net als Vader en Moederdag in Nedeland, al moet ik zeggen dat ik vaderdag nog nooit heb mogen ervaren.

Maar wat kunnen Thaise mensen het beste, en dat is eten. Dus er wordt een Thaise BBQ voorgesteld en dat wordt met enthousaistme ontvangen. Nu ook maar de zoon, die ik als zoon van zuster kon laten komen. Dan kan hij ook mee eten, helaas ook hij spreekt geen woord Engels.
Maar ja dat is wel begrijpelijk, want zelfs als ik hier op de bank of politiebureau komt kent men geen Engels, zelfs de stadhoofd (burgemeester) kent geen Engels. 

Op de dorpsschool, waar ik werd uitgenodig voor een borrel. Want na de lessen is het gebruikelijk dat de leraren een borrel drinken gezamenlijk en werd ik ook daarvoor uit genodigd. Ik wilde niet onbeleefd zijn, maar hield het bij één.  Maar werd me gevraagd of ik geen Engels in de klassen wilde komen spreken. Nu dan zal het Engels zeker niet vooruit gaan. Met mijn Nederlands Engels :-)

Maar terug na de Thaise BBQ, Hierbij wordt een emmer hete kolen in een gat van de tafel geplaatst daar op gaat een halve bol met een goot. In de goot wordt boullion/water gegoten. Je haalt groenten en vlees bij een buffet en je legt dat te roosteren op de bol en in het water doe je groeten en andere dingen. Waar van je zelf soep maakt.

15 januari 2017

Wandelvakantie Elba

wandelvakantie elba

Bezig met een aantal dingen op de computer heb op facebook contact met Monique van Delft die op Elba woont en besluit toch eens te gaan kijken naar een wandelvakantie op Elba in 2018

Ja en dan ben je alweer om, voor een nieuwe wandelreis in het programma voor 2018. In juni en in september waarschijnlijk het programma komt op wandelvakantie-elba-2018

De dag vult zich verder met administratie en het beken van een aantal vliegtickets.

In de bijlage van de Telegraaf verschijnt een artikel over Nieuw-Zeeland, waar wij binnenkort ook heen gaan.
18 januari 2017

Wandelweek in Vladivostok

In een chat contact met wandelvrienden uit het Russsiche Vladivostok besluit ik toch van hun uitnodiging gebruik te maken om na de wandelreis naar de IML-tochten van Beijing een week naar Vladivostok te gaan.  Eerst ga ik nog naar de oude stadmuur en de Terracotta warriors in Xian. Geniet van de Legende van Kung Fu beleef het mee. Daarna bezoeken we de reuze panda's in Chengdu.  Om daarna door te vliegen naar Vladivostok.

boedha thailand wandelreis

 

19 januari 2017

rusten tahialnd wandelreis

Terugblik wandelreis Thailand

Op facebook een herinnering van 3 jaar terug.  Ja drie jaar terug wandelden we nog met een groep wandelvrienden in Thailand. Heb het jaar geannuleerd maar volgend jaar weer mogelijk. Als je na de foto's weer kijkt mis je het weer.

trump

20 januari 2017

De wereld veranderd ?

Ja Amerka heeft een nieuwe president en het zal wel een nazaat zijn van een van mijn voorvader, wat het is de verbasterde naam van een van onze grote zeehelden Cornelis of Maarten Harpenszoon Tromp.  

De beelden van de NK-schaatsen sprint en Allround moeten wijken. Fijn dat ik tegenwoordig wel Nederlandse TV kan kijken via TV-NL 

Maar hebben we kunnen kijken naar het BLABLABLA.  Heel wat anders als de jaren er voor.

Maar hij heeft gelijk ik heb 4 jaar terug niet gekeken en nu heb ik het later toch nog gekeken. Wilde naar de NK-kampoenschappen schaatsen kijken.

 

rentalcars 1

Search for Car Rental