nlcsenfrdehuidltnorues

Nieuwe lezers

  • MeganDaype
  • DJnub

inloggen

52.5% 
27.1% 
15.2% 
1.6% 
1.6% 
1.6% 

Vandaag: 1
Gisteren: 7
Deze Week: 12
Vorige Week: 18
Deze Maand: 52
Vorige Maand: 65
Totaal: 8337

www.TT-wandelreizen.nl

wandelen Camino de Santiago de Compostela

USA Texas IML-walk Arlington wandelreis

TT-wandelreizen samen wandelen IML-wals over the World

Wandelen in Thailand

50 zonder rand met jaartallen wit thumb

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

kantharalak tempel

27 januari 2017

Schoolreis Yob - Pongsin resort

Deze dag begon om 03.45 uur wat een tijd. Yob gaat met de bus van school uit naar Buriram. Dus moesten ze om 4.30 allemaal aanwezig zijn. Dus werd mij gevraagd 's morgens haar te brengen. Het is erg druk bij de scholen alle eeltkraampjes hebben het ook al druk.

Op de markt in het centrum is het ook al druk. Vele boeren verkopen daar hun handel

Ik kon vandaag de motorbike gebruiken mits ik zorgde dat ze allemaal op school kwamen.

Dus na Yob is het Opor (jongste zoon) daarvoor moet er een 8 km gereden worden. Als ik hem afzet op het schoolterrein in het dorp is er buiten hem en een meisje verder nog niemand te bekennen. Twee honden komen gelijk kijken maar daar heeft Opor niets mee op.
Ik kom er ook achter dat het 's morgens nog verrekte koud is op de motorbike.  Heb even medelijden met hem, maar ik moet terug want ook Oba (oudste dochter) moet naar school ik breng haar ook weg en het is nu een stuk minder druk.


pingsin resortlunch pongsinNa terugkomst een bakje koffie. De koffie uit Bali is nu op maar de nieuwe smaakt ook wel goed.
Ik doe een korte dut, en gaan dan langs de motorbike shop even het laatste termijn aflossen en de olie verversen en rijden we daarna een 15 kilometer.

Ik had gezien dat er een Nederlander was, die met zijn vrouw een resort in die buurt moest hebben.

Nu het Pongsin Resort in het gehucht Khun Han in Sisaket was makkelijk te vinden en is veel groter dan ik dacht.
Mooi opgezette eethoekjes langs een waterplas. Ook de bungalows zie er mooi uit.
Totaal anders dan de meeste resort in deze omgeving. In de vijver zwemmen grote goudkarpers, die elke dag rond 17.00 uur gevoerd worden.

kamer pongsin resortIk zie gelijk mogelijkheden om die met de flessentempel in mijn wandelreis Thailand op te nemen en hier een rustmoment in te bouwen. Helaas zijn het alleen twee persoonskamers, die ze hebben. Begrijpelijk maar wel wat lastig als je een groep enkelingen hebt.
 
We gebruiken de maaltijd terwijl we met Yin en John spreken. Een prachtig zwembad is er ook daar tref ik nog een Nederlander Hans.
Nu heb ik in al die keren dat ik in Kantharalak komt nagenoeg geen westerlingen tegengekomen en nu op een dag liefst 2 Nederlanders.

lucky fietsenNa aankomst terug in de stad voor Lucky een fiets aangeschaft. Zodat ze zich ook kan verplaatsen. Ze is erg blij mee.

Ja een dagje Isaan zit niet vol actief maar is rustig relaxed bezig zijn.

28 januari 2017

Chinees Nieuwjaar

Nee het is niet zoals in Pattaya  geen tafeltjes met offers voor de deur. Ook geen vuurwerk in de nacht waar een andere Nederlander op het Thailand-blog een leuk stukje overschrijft. Even denk ik dat de buren aan de overkant wel het hele huis schoonmaken, waar over ik ook ergens gelezen had. Dat men dat deed met het nieuwe jaar.

afdruikrekNaar dat wordt even later ontkracht, want er komt een vrachtauto voor rijden waar de hele huisraad in wordt gezet. Nee ze gaan verhuizen, de hebben een huis gebouwd.  Nee het is een gewone alledaagse zaterdag niets meer of minder.  Besluit wel nog een afdruiprek in de keuken er bij te plaatsen dat het wat opgeruimder er uit ziet.

29 januari 2017

Huisje Ban Lalai - zwemmen resort Pongsin

Ik lig nog wat na te dommelen rond 06.30 uur het mag, want het is zondag. Maar Lucky is al druk aan het bellen. Ze schiet uit bed en kleed zich aan en zegt "ik ben naar home papa". Dit betekent dat ze naar het dorp Ban Lalai wil naar het huis van papa.  

Ik denk het is toch geen Big Boeddha Day, want dat was van de week, die sloeg ze 's morgen over om de reden dat ze in de nacht niet over de slechte weg naar "home papa". Als ik vraag wat ze gaat doen verteld ze dat ze iets order heeft en zou me wel een foto sturen. en 

Goed ik blijf nog even na dommelen en begint na mijn kop koffie en een toast jam aan werkzaamheden met het boeken van de vliegtickets voor Kopenhagen en Dublin voor de wandelvakantie Castlebar en Castlebar.  Maar tegen de middag denk ik ga toch meer eens er even er tussenuit met de motorbike.

vrachtwagens zandzandstortenOok ben ik nieuwsgierig wat ze nu precies gekocht hebt. Ik zie bij het huis van haar zuster veel bouwmaterialen te zijn afgeleverd. Dus ben eerst bang dat ze zich daar weer  mee heeft geholpen. Maar nee het gebeurd op het terrein er naast.  Het bouwland ligt een stuk lager en ze heeft me verteld dat ze een stuk land heeft gekregen vorig jaar van papa. Wat verhoogd moet worden en daar was ze nu mee bezig. Ze kreeg een aanbieding voor een aantal vrachtwagens met grond. Ja want wat ze in haar kop heeft, heeft ze niet in haar kont

Lucky wacht op 50 vrachtwagens met zand om het land op te hogen. Hier moet uiteindelijk haar huisje komen. Kosten 2000 bath voor elke wagen. Dus ca 550 euro. Dus dat wordt een lange dag steeds brengen twee vrachtwagen een nieuwe lading en ook voor het egaliseren heeft ze al iets geregeld.

Het is gelukkig dat het huis van haar zuster op palen staat, zodat ze nog wat van die schaduw gebruikt kan maken.

theo tromprijsthapjeMaar weer naar Pongsin resort getogen even wat eten en maar een Chang erbij genomen. In het zwembad is de plaatselijke jonge jeugd aan het zwemmen. Misschien volgende week ook maar eens gaan zwemmen. 

Rij naar huis want zelf ben ik wat meer met een moestuin bezig bij het huis en de cactus is ook geplant.

In de middag vraag ik wie wil er zwemmen en Opor was gelijk voor, de meiden niet. Maar Ja Thai zijn bang voor de zon. Dus rond 16 uur waren we weer terug in het resort.

zwembad pongsinDaar tref ik buiten Hans ook een Nederlander Paul. Het lijkt wel een Nederlandse enclave en ik maar denken dat er geen buitenlanders haast wonen in Kantharalak.

rentalcars 1

Search for Car Rental